Vallauris

Torvet i Vallauris
Torvet i Vallauris

Vallauris er især kendt for sine pottemagervarer og provencalske lertøj, og for Picassos ophold her i midten af forrige århundrede. Det er nogle af seværdighederne.

Kirken Sainte-Anne i Vallauris
Kirken Sainte-Anne i Vallauris

Sognets kirke Sainte-Anne . Kirken har to alterer, der er tilegnet til Saint-Anne og Sant Martin fra 1839. Den blev bygget på pladsen af to andre kirker der stødte op til hinanden, Saint Marie og Sant Martin, da de blev for små . Det firkantede klokketårn stammer fra 1839.

Skulpturen Manden og Fåret af Picasso
Skulpturen Manden og Fåret af Picasso

På byens torv står skulpturen “Manden og Fåret”, som Picasso på bassis af mere end 50 skitser skabte på en enkelt dag.

Picasso Museum i Vallauris
Picasso Museum i Vallauris

Der ligger et spændende Picasso museum lige på torvet ( de har lukket tirsdag)

Gården i Picasso Museumet
Gården i Picasso Museumet

Picassos sydfranske liv begyndte for alvor i 1948 i Vallauris. I 1946 havde han lavet tre stykker keramik hos ægteparret Ramie, der drev Madoura Gallery. I 48 vendte han tilbage og blev meget begejstret for denne kunstform.

Keramik museum i Vallauris
Keramik museum i Vallauris

At lave keramik til kunstneriske formål begyndte i midten af det 19. århundrede. Jacques Messier var en af de store mestre i kunsten. Produktionen intensiveres og andre store keramikere  opstod, som Louis Pezzetto, Lévy Dhumes, Charles Lévégue og Pére Sauvan. Industrien gik igennem en periode med stor udvikling i slutningen af 19. århundrede og derefter ind i noget af en tilbagegang. Men Picassos tilstedeværelse fremmede genopdagelsen og førte til en en revurdering af keramik. I dag er der omkring 200 værksteder, der fremstiller et utal af nytte- og pyntegenstande.

 

Skriv en kommentar

Fuldfør regnestykket (for at modvirke spam) *