Strasbourg

Strasbourg
Strasbourg

Strasbourg er hovedbyen i regionen Alsace og en meget spændende by. I Strasbourg kan man finde det hele, en hyggelig gammel bykerne med maleriske bindingsværkshuse, top moderne mennesker og butikker i store mængder. Masser af grønt og hyggelige floder og kanaler. Så huser Strasbourg jo også Europaparlamentet en uge om måneden, hvad der præger de rigtig mange Cafeer og restauranter. Strasbourg vrimler med seværdigheder.

Strasbourg
Strasbourg

Det vrimler med små hyggelige pladser, hvor der er rig mulighed for at få noget at spise og drikke for Strasbourgs 273.000 indbyggere og den store mængde af turister, byen bliver besøgt af.

str4

Huset Kammerzell er nok det hus med de flotteste træudskæringer, der dekorerer de øverste etager, og som stammer fra 1589. Huset har huset flere generationer af købmænd, og i løbet af det 15. århundrede solgte folk deres varer undere de udskårne stenbuer i stueetagen.

str14

Katedralen er et godt pejle mærke, ligegyldig hvor i Strasbourg man er, kan man se det karakteristiske tårn på den gotiske domkirke fra 1439.

str10

Petit France er et meget charmerende område fyldt med gamle bindingsværkshuse, her vrimler det med turister. Det var her at fiskere, møllere og garvere engang boede og arbejdede på grund af floden. Petit France også kaldet “Lille Frankrig” er blandt de mest stemningsfulde og de ​​bedst bevarede dele af Strasbourg.

str11

Man kan også studere de mange spændende sluser tæt på. Det er også i Petit France at de fleste souvenir butikker ligger.

st

Valuban Dam også kaldet Passage Bridge.  Dæmningen blev bygget højere i det 19. århundrede og blev åbnet for offentligheden i 1966. Et observations dæk på taget af bygningen tilbyder en omfattende udsigt over byen og dens kanaler.

str12Barrage Vauban blev bygget mellem 1686 og 1700, i en kort afstand fra de overdækkede broer ,af Jacques Tarade efter tegninger lavet af den kendte militær ingeniør Valuban. Denne dæmning / sluse og netværket af kanaler er til for at forhindre en oversvømme af hele den sydlige del af Strasbourg

str8

Museum of Modern Art er et museum for moderne kunst og samtidskunst. Dets samling består overvejende af europæisk samtidskunst fra 1870 til nutiden.

str

Europaparlamentet er et storslået bygningsværk, der ligger meget smukt, men når man ved at det koster os 1.4 milliarder om året at flytte Eu`s 736 valgte samt flere tusinde ansatte hertil fra Bruxelles 12 gang om året, blegner det storslåede noget.

str1

str2

Strasbourg by solgte de tre bygningen til EU for 143 millioner euro, ca. en milliard kroner. Billedet er taget inde i gården, det virker meget storslået. Man kan komme ind og kikke.

str3

Turen fra Strasbourgs centrum ud til Europaparlamentet er en utrolig smuk tur. Man kan også tage turen med en af de mange turbåde, der sejler rundt omkring Strasbourg.

st

Hotel des Arts er et hyggeligt hotel, der ligger fantastisk centralt 100 m. fra Katedralen på en lille hyggelig plads. Hotellet har pladser i et parkeringshus i nærheden, lidt dyrt men dejligt.

Hotel des Arts

Skriv en kommentar

Fuldfør regnestykket (for at modvirke spam) *