Riquewihr

Riquerwihr i Frankrig
Riquerwihr i Frankrig

Middelalderbyen Riquerwihr er en af Alsace’s vinrutes ( Route du Vin ) smukke og hyggelige byer. Riquerwihr er omgivet af en fæstningsmur fra det 16. århundrede og har rigtig mange smukke gamle bindingsværkshuse, hvor blomsterne vælter ud over alt. Det vrimler med små cafeer og restauranter, så som turist kan det være svært at bestemme sig når sulten melder sig, eller hvis man skal have et lille hvil og et glas kold Alsaces vin. Riquerwihr har kun 1280 indbyggere. Byen har mange kønne seværdigheder.

Rådhuset i Riquewihr
Rådhuset i Riquewihr

Det oprindelige rådhus i Riquewihr blev ødelagt i 1789 og blev så erstattet af det nye i 1809.

Riquerwihr i Alsaces
Riquerwihr i Alsaces

Lige når man kommer ind af porten til Riquewihr, møder man den første kønne brønd og har en smuk udsigt til de grønne vinmarker, der omgiver Riquewihr, forsætter man fremad vil man helt automatisk komme turen forbi de huse og andre seværdigheder, der er med her i Guiden.

Postmuseet i Riquerwihr
Postmuseet i Riquerwihr

I 1539-1540 nedrev  Georges de Wurttemberg det gamle Château og erstattede det med det nuværende slot med sin kamtakkede gavlvæg, som er karakteristisk for det 16. århundrede. Bygningen blev solgt under den franske revolution og købt tilbage i 1861 af byen, som ville bruge slottet som skole, siden 1971 har det huset post-museet.

Alsaces højeste bindingsværkshus
Alsaces højeste bindingsværkshus

På Rue du Général de Gaulle 14 ligger Alsaces højeste bindingsværkshus med sine 5 etager, det er faktisk to særskilte huse med fælles gavl. Huset er fra 1561.

På den højre hjørne af huset er en vinkel skåret af her kan man se arbejdernes varemærke, som skulle bruges til at beregne lønnen.

Blomsterrige Riquewihr i Frankrig
Blomsterrige Riquewihr i Frankrig

Elsker man blomster og hyggelig stemning, så er Riquewihr det helt rigtige sted at slå sig ned, der ligger også mange meget charmerende hoteller i byen.

Storke er lig med Alsace
Storke er lig med Alsace

Hele Alsaces område vrimler med storke både de levende og så har alle souvenirbutikkerne masser i plys og storke i alle afskygninger.

Dette hus består af to bygninger, til venstre går porten tilbage til 1565, til højre har facaden en elegant to-etagers karnap. En inskription på gammel højtysk på den vestlige side af kanapvinduet fejrer den 2. etage af huset i 1709 og minder om året hvor mange vinstokke og frugtræer blev dræbt af en alvorlig frost, der faldt i hele Europa.

Riquerwihr i Alsaces
Riquerwihr i Alsaces

Dette velhavende hjem, der blev bygget mellem 1609-1610 er karakteristisk for den ​​Rhinske renæssance, især dens gavlvægge med volutter og obelisker og dens rigt udsmykkede karnapvinduer.

Flot stenhus for enden af gården, på overliggeren i døren til trappeopgangen finder man årstallet 1523.

Riquerwihr i Alsaces
Riquerwihr i Alsaces

En sol urskive pryder det sekskantede tårn

Gammelt vagttårn i Riquerwihr
Gammelt vagttårn i Riquerwihr

Klokketårn og vagttårn ved den øvre port i byen. Det 25 m høje tårn er Riqiewihr s symbolske monument opført i 1291 på samme tidspunkt som den første befæstning, dette tårn bibeholdt sit middelalderlige udseende med dets strenge ydre facade designet til at frastøde eventuelle angribere og en indre facade dekoreret med udragende bindingsværkshuse strukturer.

Fontæne i Riquerwihr
Fontæne i Riquerwihr

Det var ved denne fontæne, der er opført i 1560, at der blev  udført kontrol på kapaciteten af ​​vintønder og andre containere.Den heraldiske løve bærer  Lords of Horbourg’s våbenskjold og våbenskjoldet for Riquewihr.

I slutningen af det 13. århundrede blev byens forsvarssystem udvidet og yderligere styrket ca. år 1500. Der er en tung to-fløjet dør og et træ faldgitter (en af ​​de ældste i Europa)i  åbningen , hvor der også er en vindebro.

 

Skriv en kommentar

Fuldfør regnestykket (for at modvirke spam) *