Kunstguide for Cannes

La Malmaison i Cannes
La Malmaison i Cannes

La Malmaison ligger på La Croisette i nr 47, museet er vært for tre store samtidskunst udstillinger om året. Før byen Cannes købte La Malmaison var dens historie tæt bundet til Grand Hotel, som blev bygget i 1863 efter tegninger af arkitekterne Vianey og Blondel. Grand Hotel var i brug indtil slutningen af halvtredserne, hvor det blev revet ned og derefter genopbygget i 1963. Det blev renoveret i 1983 0g 1993. Bygningens charmerende proportion af værelserne virker godt til kunstudstillingerne, hvor hæderspladserne regelmæssigt går til berømte malere som Matisse og Picasso, for hvem Cóte d´Azure har vist sig som en uudtømmelig kilde tilinspiration og til verdensberømte kunstnere som Miro og César.

Museum de la Castre i Cannes
Museum de la Castre i Cannes

Siden 1952 har Museum de la Castre  haft til huse på toppen af ​​Le Suquet i munkenes gamle slot i Lérins og i Chapelle Sainte-Anne med udsigt over den gamle bydel. Det særlige ved dette museum er, at det er rettet mod etnologi “eksotiske” verdener og kulturer, resultatet af  gaver skænket i det 19. århundrede til byen Cannes af den hollandske Baron Francois Lycklama, som var fascineret af civilisationer i Mellemøsten, en elsker af egyptiske og Middelhavets antikviteter. Der er en hyggelig have til Musem de la Castre og udsigten er helt fantastisk flot ud over Cannes og kysten til to sider, og så det at komme op og opleve den fantastiske stilhed en stor kontrast til det pulserende liv nede i Cannes by.

Bonbon af kunstneren Laurence Jenkell

Bonbon´er, som man møder mange steder i Cannes, er lavet af den franske kunstner Laurence Jenkell er en international kunstner, som har udstillet i hele verden. Alle hendes kunstværker er slik indpakninger, hvor teknikken med draperinger og vrid er unik på dem alle.

SONY DSC

###

SONY DSC

###

 

Vægmallerier i Cannes

I 2002 begyndte man i Cannes et omfattende program med at skabe store vægmalerier, der skal ses fra byens gader.Dette ambitiøse projekt blev indviet den 21. maj 2004 med den første serie af fire monumentale vægmalerier. Nu i 2010 er der 15. På turistbureauet kan man få en folder om dem.

Cinéma Cannes
Cinéma Cannes

Vægmalerierne er inspireret af Cannes film festivals. De kom alle. De er her alle sammen, klar til at starte optagelserne……… De er på plads, kameraet og alle stjernerne.

Charlie Chaplin vægmalerie i Cannes
Charlie Chaplin vægmalerie i Cannes

Charlie Chaplin, den evige vagabond og barnet. Fanget på en filmstrimmel i vores erindringer i sort og hvid.

Hôtel de la Plage vægmaleri i Cannes
Hôtel de la Plage vægmaleri i Cannes

Jacques Tati, vores yndlings onkel går ud af det hotel, hvor Monsieur Hulot var på ferie. Han kan være stukket af for at se Jour de Féte inabolagets biograf.Biografen er en illusion, som denne facade. Intet af hvad du tror du ser eksisterer faktisk, nej ingen balkon eller vinduer,ingen værelser med udsigt. Magien i biografen kan undertiden være alene i vores gader.

Gavlmalerie i Cannes
Gavlmalerie i Cannes

 

L´envers du décor
L´envers du décor

Og bag kameraet, hvad der er skjult for os for at bevare magien i biografen,en hyldest til de mænd og kvinder i skyggerne,dem der dedikerer deres liv til at underholde os,at tage os med på stierne i deres fantasi, fra teknikeren til direktøren alle isamme båd. Tavshed, vi skyder……….

Buster Keaton vægmalerie i Cannes
Buster Keaton vægmalerie i Cannes

 

Gérard Philipe vægmalerie i Cannes
Gérard Philipe vægmalerie i Cannes

Drilagtig og strålende. Gérard Philipe på højden af sin berømmelse for brat af blive afbrudt i en alder af 37 år. I 1952 som Christian Jacque´s i Fanfan la Tulipe. Gérard Philipe var født i Cannes og fortsatte i årenes løb som en af de mest populære franske aktører, og han havde et stor humanistisk engagement.

Le 7e Art
Le 7e Art

Alle kender den skæbne en lokal biograf kan få, med at ende som garage, bloligblok eller supemarked. Men i Cannes vil der ikke være et sidste billede, den 7. kunst symboliserer de seksten teatre, der venter dig i Cannes for at vise dig alle de nyeste film.

Marilyn Monroe vægmalerie i Cannes
Marilyn Monroe vægmalerie i Cannes

Den evige gudinde i biografen, Marilyn Monroe, er strålende i al sin tidløse skønhed, klar til at forcere trinene til Palais des Festivals. Cannes har ikke brug for en syvårig refleksion for at reserver en særlig plads som en hyldest til hende på sine vægge.

Lárrivée d´un train en gare de la Ciotat
Lárrivée d´un train en gare de la Ciotat

Biograf og jernbane forenet fra start med Lumiére brødrenes ankomst med toget i La Ciotat, den først film nogensinde der bliver screenet i det offentlige.”Der er ingen trafikprop på film. Der er ingen pause. Film går videre som toget.

Jean Gabin vægmalerie i Cannes
Jean Gabin vægmalerie i Cannes

 ###

 

ma13

###

Harold Lloyd vægmalerie i Cannes
Harold Lloyd vægmalerie i Cannes

 ####

Alain Delon vægmaleri i Cannes
Alain Delon vægmaleri i Cannes

ma12

#####

ma11

På Berthelot parkeringspladsen står de besøgendes køretøjer sammen med stjernernes biler på det hvide lærred, de er utålmodige efter at komme tilbage bag rattet.

Skriv en kommentar

Fuldfør regnestykket (for at modvirke spam) *