Grasse

 

Parfumebyen Grasse i Provence. Grasse har et typisk middelhavsklima med varme somre og kølige vintre.

Grasse i Sydfrankrig
Grasse i Sydfrankrig

Parfumebyen Grasse har 49.000 indbyggere. Grasse stammer helt tilbage til middelalderen og rummer en gammel bydel. Uden for sæsonen føles byen meget trist og lukket. Grasse ligger i departementet Alpes Maritimes i det frodige bagland kun 20 km fra Cannes. Grasse ligger i 340 meters højde beskyttet af bjerge og omgivet af blomstermarker. I 1700-tallet specialiserede Grasse sig i parfumefremstilling. Efter 1945 har turismen fra kysten bredt sig til Grasse, og er nu byens hovederhverv. Grasse har flere seværdigheder.

Grasse i Provence
Grasse i Provence

 Destillation af aromatiske essenser begyndte i det 13. århundrede. Grasse blev parfumecentrum  i det 16. århundrede. 10.000 tons af blomster bliver  i øjeblikket  behandlet årligt i Grasse. Deres æteriske olier giver mulighed for fremstilling af aromaer, der anvendes i parfumeindustrien. Grasse fremstiller kun råvaren til selve parfumen ved udtræk af æsteriske olie fra rose, jasmin og lavendel.

Notre Dame du Pux i Grasse
Notre Dame du Pux i Grasse

Cathedral de Notre Dame du Pux er fra det 12. århundrede og blev restaureret i det 17. århundrede, hvor der blev tilføjet den dobbelte trappe. I kirkens indre er der malerier af Ruben og Fragonard. Altertavlen tilskrives Louis Bréar.

Grasse i Frankrig
Grasse i Frankrig
Rådhuset i Grasse
Rådhuset i Grasse

I Grasse’s gamle bydel, der er en labyrint af smalle gader fra 1800-tallet, finder man de mindre velhavende indbyggere, de er primært efterkommere fra indvandere fra de franske kolonier. De smalle stræder og de mange mænd, som står og hænger i store flokke giver en association til en arabisk by. Trods armoden og de faldefærdige huse er her også hyggelige cafeer og butikker.

Place aux Aires i Grasse
Place aux Aires i Grasse

Place aux Aires med sine arkader og bygninger med facader fra det 18. århundrede.

Grasse i Sydfrankrig
Grasse i Sydfrankrig
Grasse i Provence
Grasse i Provence

Maleren Fragonard var født i Grasse i 1732. Der er et museum, der bærer hans navn og har til huse i et 18. århundrede residens, der engang har tilhørt Marquise de Cabris. Musée Fragonard ligger i en lille park og har en fin samling af malerier og skulpturer af J.H. Fragonard og hans søn Evariste.

Skriv en kommentar

Fuldfør regnestykket (for at modvirke spam) *