Frejus

Gammel bydel i Frejus
Gamle bydel i Frejus

Frejus har som de fleste byer ved Middelhavet en lang strandpromenade og en lystbådehavn. Men byen har også lidt tilbage trukket en hyggelig gammel bydel, hvor der er rigtig fransk stemning. Flere steder rundt om i byen finder man rester fra Romertiden, og her er et stort udbud af historiske monumenter, og flere museer som er åbent for besøgende. Ferjus har mange seværdigheder.

Cathedrale Saint Léonce i Frejus
Cathedrale Saint Léonce i Frejus

På det hyggelige torv med restauranter og cafeer ligger også Cathedrale Saint Léonce fra 1862. Bygningen er af middelalderlig oprindelse men ændret gennem tiden.

Gammel bydel i Frejus
Gamle bydel i Frejus
Lystbådehavnen i Frejus
Lystbådehavnen i Frejus

Frejus er nærmest vokset sammen med byen St. Raphael og byder i alt på ca. 7 kilometer sandstrand og en 2,5 kilometer bugt mellem byen og Saint-Aygulf. Der findes også en handicap-strand i Frejus. Strandene byder på et væld af aktiviteter som windsurfing, kite-surfing, jet-ski, kajak og meget andet. Hvert år afholdes der flere regattaer og både shows i den store lystbådehavn.

Frejus i Sydfrankrig
Frejus i Sydfrankrig

De mange kulturelle seværdigheder tæller blandt andet et amfiteater, der kunne rumme 10.000 tilskuere. Det er opført i slutningen af det 1. århundrede, og her er der blevet udført gladiatorkampe med tigere og løver. Amfiteatret har åbent for besøgende året rundt. Derudover kan man se delene af en 40 km lang akvædukt, der tidligere løb fra bjergene og ned til Frejus.

Skriv en kommentar

Fuldfør regnestykket (for at modvirke spam) *