Colmar

Colmar er en af de større byer i Alsace, det er en hyggelig by med små stræder, store imponerende kirker og mange charmerende torve, hvor der er hyggelige cafeer og restauranter. Der er også rigtig gode shoppe muligheder i Colmar med butikker indenfor alt.

Colmar i Alsace
Colmar i Alsace

Colmar blev tilknyttet Frankrig i 1697, den har også været en del af det tyske kejserrige fra 1871 til 1918. Der er ca. 67.000 indb. i Colmar

Tidligere Toldbod i Colmar
Tidligere Toldbod i Colmar

Tidligere Toldbod “Koïfhus” som var centrum for det økonomiske og politiske liv i middelalderens Colmar.

Statue af Baron Lazare i Colmar
Statue af Baron Lazare i Colmar

Statue af Baron Lazare af Schwendi, af Auguste Bartholdi opført i 1898. Schwendi Fontænen står på Place de l’Ancienne Douane.

Colmar i Frankrig
Colmar i Frankrig

Selvom der er rigtig mange turister i Colmar, hvad man godt forstår med de mange seværdigheder, kan man sagtens finde små hyggelig steder, hvor man i fred kan nyde den kønne by.

St. Martin kirke i Colmar
St. Martin kirke i Colmar

St. Martin-kirken i Colmar er et af de smukkeste eksempler på gotisk arkitektur som stadig eksisterer i Haut-Rhin. På grund af sin størrelse er det ofte fejlagtigt kaldt en “katedral”. St. Matin `s er faktisk ikke mere end en sognekirke.

Museum Unterlinden i Colmar
Museum Unterlinden i Colmar

Museum Unterlinden har bl.a. Matthias Grünewalds Issenheim altertavle samt en lang række betydelige kunstmalerier og skulpturer fra den rhinske kunstretning fra senmiddelalderen til renæssancen. Besøgende kan også nyde en samling moderne værker og få indsigt i hverdagslivet i Alsace.

"Lille Venedig" i Colmar
“Lille Venedig” i Colmar

I Colmar findes et område som også kaldes “lille Venedig” på grund af dens mange kanaler, her er ikke gondoler, men man kan blive sejlet rundt i en træbåd med elmotor og nyde udsigten til de charmerende bindingsværkshuse fyldt med altankasser, hvor blomsterne vælter ud –  meget romantisk.

Colmar i Frankrig
Colmar i Frankrig

Går man langs Lauch floden kommer man til et hus hvor hele facaden er malet som et maleri , det ser man mange steder i Frankrig, og det er meget flot lavet.

Petite Venise i Colmar
Petite Venise i Colmar

Petite Venise (Lille Venedig) er et af de mest charmerende områder i Colmar.

Saint Mattew i Colmar
Saint Mattew i Colmar

Et glimt af facaden af Maison des Arcades bygget sammen med Franciscan Church nu omdøbt til Saint Matthew. Den ekstreme enkelthed af facaden vidner om bygningens oprindelse som kirke. En stor del af  blev bygget i det 14. århundrede, men dets oprindelige aspekt er blevet fuldstændigt ændret ved senere forandringer. Efter Franciskanerne forlod Colmar i 1541, blev kirken protestantisk sted for tilbedelse.

Skriv en kommentar

Fuldfør regnestykket (for at modvirke spam) *