Cannes

Udsigt over Cannes by og havn.
Udsigt over Cannes by og havn.

Cannes har mange seværdigheder, så der er masser at se som turist, hvis man vil lavet andet en nyde de skønne strande.

Palais des Festivals i Cannes
Palais des Festivals i Cannes

Festival Hall og film Festival. Denne enorme bygning med sin til tider omstridte arkitektur, blev bygget i 1982 på La Croisette, og franskmændene elsker at hade den.Historien om Palais des Festivals er tæt knyttet til historien om Cannes Film Festival. At være vært for denne førende begivenhed startede i Palais Stephanie, der blev opført i 1947 på La Croisette. I lyset af den stigende succes med Film Festivalen og fremkomsten af erhvervsturisme, især med den første MIPTV kongres tilbage i 1965. Så byen Cannes besluttede at bygge et ny kongres center i 1979 ved det kommunale Casino. Alt i alt kan Palais des Festivals tilbyde 35.000 m2 udstillingsareal og 20 auditorier. Hvert år huser det 50 internationale handelsbegivenheder med 300.000 delegerede. Det gør at Cannes har en af de største business turismer i Frankrig. Til stor glæde for hoteller og restauranter.

Palais des Festivals i Cannes
Palais des Festivals i Cannes

Cannes er også kendt for sin årlige filmfestival. Her går alle de kendte op ad den røde løber på Palais des Festivals for at deltage i uddelingen af Palm d´Or, “de Gyldne Palmer”. Det har gjort Cannes til Europas svar på Hollywood. Når det ikke er filmstjerner der står på den røde løber, vrimler det med turister, mange vil meget gerne fotograferes her.

Skulptur ved Palais des Festival
Skulptur ved Palais des Festival

En af Cannes mange skulpturer står på pladsen ved Palais des Festivals.

Kong Christian 10. i Cannes
Kong Christian 10. i Cannes

På pladsen ved Palais des Festivals er der en statue af vores gamle kong Christian den 10., som var æresborger i Cannes. Den blev rejst i begyndelsen af 30´erne. Christian den 10. blev også gift her i byen den 26. april 1898 med Storhertuginde Alexandrine af Mecklenburg-Schwerin, datter af Storhertug Friderich Franz og Storfyrstinde Anastasia Maikhailovna af Rusland.Den borgelige vielse blev forrettet af Cannes borgmester i Villa Wenden som stadig eksisterer.

Håndaftryk foran Palads des Festivals
Håndaftryk foran Palads des Festivals

Foran den store trappe ved Palais des Festivals på Esplanade Pompidou og i parken omkring, kan man se håndaftryk i fortorvet af mange berømtheder. Filminstruktører, skuespillere og andre internationale berømtheder har lavet et aftryk af deres hænder og skrevet deres underskrift, som en sjovt minde om disse mennesker til eftertiden. Der er ind til nu lavet 400 håndaftryk til glæde for filmfans og andre besøgende.

 

SONY DSC

 

Overalt i Cannes ser man ting der føre frem til filmverden selv telefonboksene der er lavet som en film rulle.

Promenaden La Croisette i Cannes
Promenaden La Croisette i Cannes

Strandpromenaden La Croisette er en af de meget berømte promenader, og det forstår man  godt, den har både en fantastisk udsigt over La Napoule-bugten og Esterel-bjergene, den begynder ved den gamle havn ved Palm Beach og ender ved Palais des Festivals. Den indbyder til at promenere på, ligesom franskmændene gør, der er et mylder af mennesker døgnet rundt.

Stranden i Cannes, Sydfrankrig
Stranden i Cannes, Sydfrankrig

Hvis man er til strand og badeferie så er mulighederne stor i Cannes. Alle de store hoteller har udlejning af solsenge og parasoller, men man kan også bare ligge sig i det hvide sand helt gratis.

Skriv en kommentar

Fuldfør regnestykket (for at modvirke spam) *