Bourg-en-Bresse

Bourg en Bresse i Frankrig
Bourg en Bresse i Frankrig

Der er ikke særlig mange turister i Bourg en Bresse, men byen er trods alt et besøg værd. Bourg en Bresse har den typiske Franske stemning som alle byerne i dette område har. Bourg-en-Bresse har ca. 40.000 indbygger. Byen Bourg-en-Bresse har mange seværdigheder.Noget af det Bourge en Bress er særlig kendt  for en dens kyllinger og blåskimmelost. Begge dele har farven blå i sig, kyllinger har blå fødder, hvid fjerdragt og rød kam, så de kan symbolisere det franske flag blå-hvid-rød. Blåskimmelosten Bleu de Bresse blev fremstillet første gang i Bress området efter Anden Verdenskrig.

Rådhuset i Bourg en Bresse
Rådhuset i Bourg en Bresse

Hotel de Ville  blev bygget i 1771, dens gavl er udsmykket med Bourg-en-Bresse’es våbenskjold, hvorpå du kan se et kløverblads kors af Savoy.

Bindingsværkshus i Bourg en Bresse
Bindingsværkshus i Bourg en Bresse

På hjørnet af Rue Gambetta og Rue Victor Basch ligger et spændende bindingsværkshus fra 1496, det var Hugon´s bopæl og i stueetagen kan man stadig  se strukturen af en middelalderlig butik

Bourg en Bresse teater i Frankrig
Bourg en Bresse teater i Frankrig

Når du komme til Place de la Grenette via Montée du Bastion, kan du på din venstre side se den karakteristiske silhuet af den gamle højborg, som er resterne af fæstningsværker fra det 16. århundrede. På Grenette Esplanaden er der en imponerende neo-klassisk (1899) bygning, bygget af Tony Ferret, der husede et kornmarked. Det er nu hjemsted for forsamlingshuset og en biograf. Næste dør er teatret, som stammer fra samme periode.

Statuen af astronomen Jerome Lalander
Statuen af astronomen Jerome Lalander

Pladsen Square Lalande er kønt plantet til med blomster rundt om statuen af astronomen Jerome Lalander (1752-1807), som er født i byen. Busten er placeret oven på en sokkel lavet af Alphonse Muscat, som repræsentere Urania astronomiens muse.

Shopping i Bourg en Besse
Shopping i Bourg en Besse

På de hyggelige shopping gader er der pyntet op til påske.

Det Kongelige kloster Brou
Det Kongelige kloster Brou

Det Kongelige kloster Brou er bygget i sten, marmor og med et højt tag af farvede glaserede fliser. Det meget flotte farverige tag er fantastisk flot og absolut et must, når man er i Bourg en Bresse. Det er en religiøst kompleks, som blev bygget i begyndelsen af det 16. århundrede af Margaret af Østrig, som var datter af den romerske kejser Maximilian I. Hun byggede den som symbol på evig kærlighed til hendes mand Philibert le Beau.

Kirken, der er bygget mellem 1513 til 1532, er en perle i den flamboyante gotiske stil, med nogle klassicerende renæssance aspekter.

Dens grave, altertavler, statuer og kirkebænkene gør den til et fremragende “museum” af det 16 århundredes flamske skulpturer. Dens overdådige billedkunst og mosaikvinduer er forblevet intakte.

Margrethe grav plads i det Kongelige kloster Brou
Margrethe grav plads i det Kongelige kloster Brou

Margrethe af Bourbon er begravet i kirken Saint Nicolast de Tolentino i det kongelig kloster Brou, her ligger også hendes mand Philipert II af Savoyen. Dette arkitektoniske kompleks og dets indvendige udsmykning er et mesterværk i Flamboyant gotisk udsmykning.

Hotel de France i Bourg en Bresse
Hotel de France i Bourg en Bresse

 

Hoteller:

Hôtel de France

19 place Bernard

Skriv en kommentar

Fuldfør regnestykket (for at modvirke spam) *