Antibes

Byen Antibes i Frankrig
Byen Antibes i Frankrig

Byen Antibes på Cote d´Azur er både til soldyrkning og stille romantik. Man kan finde næsten alt, hvad man søger af oplevelser i sin ferie. Antibes ligger mellem Cannes og Nice og er Riveraens tredje største by med godt 70.000 indbyggere.

Antibes set med kunstnerens øjne.
Antibes set med kunstnerens øjne.

Turister og franskmændene bruger meget bymuren til promenade, for her er en fantastisk skøn udsigt over vandet og kysten næsten helt ind til Nice. Det er også her to af Antibes dejlige sandstrande ligge.

Indkørsel til byen Antibes
Indkørsel til byen Antibes

Antibes blev grundlagt af grækerne under navnet Antipolis “byen overfor”, her tænker man på Nice, som også dengang var en græsk by. Men selv som lille søster til Nice har Antibes mange seværdigheder og sin helt egen stemning.

Place National i Antibes
Place National i Antibes

Den gamle bydel i Antibes er meget charmerende med en labyrint af smalle gyder fyldt med hyggelige  små restauranter, der næsten alle har udeservering om sommeren. Her er butikker i alle størrelser, små torve med fontæner, hvor man kan sidde og nyde et glas vin.

Antibes på Cöte d´Azur
Antibes på Cöte d´Azur

Når man går rundt bag den gamle bymur fornemmer man ikke, at Antibes er så stor. Nede ved bymuren ud til havnen er der en festlig stemning om sommeren med kunstboder og alverdens kunstnere, der kommer og optræder, her er restauranter og pubber, som bugner med mennesker i ferie stemning.

Port Vauban i Antibes
Port Vauban i Antibes

Det er også meget spændende at gå tur i havnen Port Vauban, som er den største lystbådehavn på hele den franske riviera. Antibes Marina vrimler med store kostbare Yachts. Her er en utrolig rigdom lagt til skue og glæde for alle dem, der elsker store både.

Borgen Fort Carré i Antibes
Borgen Fort Carré i Antibes

Borgen Fort Carré fra 1600

En af Antibes skønne sandstrande
En af Antibes skønne sandstrande

Mod vest strækker byen sig mod den eksklusive halvø Cap d´Antibes og dennes sandstrande kun afbrudt af klippefremspring. En idyllisk kystvej gør det muligt at køre halvøen rundt helt til Juan-les-Pins.

Musée Picasso i Antibes
Musée Picasso i Antibes

Når man er i Antibes er der også store mugligheder for at studere Picasso, da han har boet her i 1946. Hans atelier ligger i Chateau Grimalde, der har en fantastisk udsigt fra den lille have, der hører til, og her er også flere skulpturer.

Markedet Cours Massena i Antibes
Markedet Cours Massena i Antibes

Man skal heller ikke snyde sig selv for en tur på markedet Cours Massena.

Markedet i Antibes
Markedet i Antibes

Markedet bugner af dejlig frugt, grønt og blomster, og selvfølgelig kan man også købe fisk og kød.

Markedet Cours Massena i Antibes
Markedet Cours Massena i Antibes

Man kan få smagsprøver på deres hjemmelavede tapanader. Markedet har åben hver formiddag lige undtagen mandag. Når det bliver aften rykker alle restauranterne deres borde ud og grønsagsboderne erstattes med kunstboder og stemningen ændres.

Butiken Balade en Provence i Antibes

Ved markedet Cours Massena ligger butikken “Balade en Provence”, som er et rigtigt spændende sted at besøge. De sælger provence delikatesser, og en af de specielle ting er absint. En stærk anislikør på 60-70% alkohol. Bag i butikken fører en trappe ned til en absint-bar i kælderen.

Antibes på Cöte d´Azur
Antibes på Cöte d´Azur

Antibes har også rigtig mange små hyggelige restauranter og cafeer, der om sommeren alle har ude servering. Der er restauranter for en hver smag og pengepung.

Place Général de Gaulle i Antibes
Place Général de Gaulle i Antibes

Place Général de Gaulle fik for få år siden sit meget flotte springvand, der kommer op af jorden over hele pladsen, samtidig er her som alle andre steder i byen plantet til med masser af blomster hele året rundt, til jul er her små huse og en skøjtebane.

########

Lige uden for Antibes mod Nice ligger Europas største Marineland, hvor der er flot shows med spækhuggere, delfiner og søløver flere gange om dagen.

I det samme område er der også minigolf, western-legeland og et stort vandland, så har man børn med er der alle muligheder for en god dag her.

www.marineland.fr

Marineland på Avenue Mozart

.

 

Restauranter i Antibes:

L´elephant Bleu

Restaurant Chinois

Vietnamien et Thaílandais

God restaurant med spændende mad hvis man er blevet træt af det franske.

Restaurant:

Le tire Bouchon

1, Place Nationale

God mad restauranten har nogle Alsace retter

Restaurant Aubergine

7, rue Sade

Her skal vi helst nå hen to gange, meget hyggelig.

Sødt ægtepar der har den, maden er god og billig, og der er gjort meget ud af den.

Man skal være hurtig for at få et bord.

En kommentar til “Antibes”

Skriv en kommentar

Fuldfør regnestykket (for at modvirke spam) *